
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 0,5 lt wody, dodaj marchewkę, pietruszkę, selera i Rosół z kury Knorr. Ugotuj warzywa w bulionie Knorr.
Krok 2
Ugotowane warzywa zetrzyj na tarce i pozostaw w płynie.
Krok 3
Wymieszaj żółtko z mąką i odrobiną rosołu Knorr. Dodaj do reszty bulionu. Podgrzej.
Krok 4
Dodaj rodzynki, masło cukier i sok z cytryny do smaku. Zazwyczaj dobrze smakuje jeśli doda się sok z całej cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej