
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
200 gramów
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zagotuj 0,5 lt wody, dodaj marchewkę, pietruszkę, selera i Rosół z kury Knorr. Ugotuj warzywa w bulionie Knorr.
Krok 2
Ugotowane warzywa zetrzyj na tarce i pozostaw w płynie.
Krok 3
Wymieszaj żółtko z mąką i odrobiną rosołu Knorr. Dodaj do reszty bulionu. Podgrzej.
Krok 4
Dodaj rodzynki, masło cukier i sok z cytryny do smaku. Zazwyczaj dobrze smakuje jeśli doda się sok z całej cytryny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej