Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

10

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

zagotuj 0,5 lt wody, dodaj marchewkę, pietruszkę, selera i Rosół z kury Knorr. Ugotuj warzywa w bulionie Knorr.

Krok 2

Ugotowane warzywa zetrzyj na tarce i pozostaw w płynie.

Krok 3

Wymieszaj żółtko z mąką i odrobiną rosołu Knorr. Dodaj do reszty bulionu. Podgrzej.

Krok 4

Dodaj rodzynki, masło cukier i sok z cytryny do smaku. Zazwyczaj dobrze smakuje jeśli doda się sok z całej cytryny.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos słodko- kwaśny doskonały do ryżu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej