Sos orzechowo-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos orzechowo-serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 łyżki

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Orzechy podsmaż na maśle.

Krok 3

Podlej winem, dodaj kilka łyżek śmietany i starty ser, podgrzewaj do momentu, gdy ser całkowicie się rozpuści, a sos uzyska gładką, jednolitą masę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej