Sos orzechowo-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos orzechowo-serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 łyżki

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Orzechy podsmaż na maśle.

Krok 3

Podlej winem, dodaj kilka łyżek śmietany i starty ser, podgrzewaj do momentu, gdy ser całkowicie się rozpuści, a sos uzyska gładką, jednolitą masę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej