Sos orzechowo-serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos orzechowo-serowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null szczypt

2 łyżki

null szczypt

2 łyżki

100 gramów

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

Krok 2

Orzechy podsmaż na maśle.

Krok 3

Podlej winem, dodaj kilka łyżek śmietany i starty ser, podgrzewaj do momentu, gdy ser całkowicie się rozpuści, a sos uzyska gładką, jednolitą masę.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos orzechowo-serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej