
Składniki
1 szklanka
4 sztuki
5 dekagramów
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połącz razem śmietanę, sok z cytryny, żółtka, miód i chrzan.

Krok 2
Dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr i zamieszaj.

Krok 3
Wstaw do większego naczynia z gorącą wodą i ubijaj na parze około 10 minut, do momentu, w którym sos zacznie gęstnieć. Sos podawaj posypany natką pietruszki do jaj, ryb, warzyw.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Delikatny sos chrzanowy
Sos chrzanowy stanowi dość uniwersalny dodatek do wielu dań. Podawany na zimno będzie dobrym uzupełnieniem kanapek, może również służyć jako dip do maczania świeżych, pokrojonych w plastry warzyw. Sprawdzi się także do przygotowywania faszerowanych jaj. Podawany na ciepło pasować będzie z kolei do doprawiania potraw mięsnych i rybnych. Niezależnie od sposobu podania, przypadnie do gustu fanom intensywnych smaków. Proponowany w tym przepisie wariant charakteryzuje się tym, że łączy w jedno słodycz miodu i pikantność chrzanu. Możesz dowolnie manipulować jego ostrością, dodając np. świeżo mielony czarny pieprz. Dzięki temu, że sos przygotowuje się na bazie żółtek jaj kurzych, ma wyjątkowo delikatną konsystencję. Warto pamiętać, by mieszać go starannie w trakcie podgrzewania – w przeciwnym razie żółtko się zetnie. Gotowy przelewaj do sosjerki lub bezpośrednio polewaj nim przyrządzone przez siebie potrawy. Warto udekorować go listkami natki pietruszki. Sprawdź ten wyjątkowo prosty i wypróbowany przepis.


































