Sos pomidorowy z krewetkami i makaronem
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej papryczkę. Dokładamy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną i dusimy jeszcze przez chwilę. Sos przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy krewetki, rozkruszone kosteczki czosnku i świeżą bazylię. Gotujemy z krewetkami około 5 minut. Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej