Sos pomidorowy z krewetkami i makaronem
średnie
13 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej papryczkę. Dokładamy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną i dusimy jeszcze przez chwilę. Sos przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy krewetki, rozkruszone kosteczki czosnku i świeżą bazylię. Gotujemy z krewetkami około 5 minut. Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej