
Składniki
null
null
2 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
null
1 opakowanie
0.5 opakowania
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szalotkę posiekaj drobniutko i podsmaż razem z mięsem, dodaj groszek.
Krok 2
Zalewę z puszki przelej do kubka i wymieszaj z łyżką mąki, wlej do mięsa i zagotuj.
Krok 3
Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej