Liguryjski sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Liguryjski sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

2 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 opakowanie

0.5 opakowania

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szalotkę posiekaj drobniutko i podsmaż razem z mięsem, dodaj groszek.

Krok 2

Zalewę z puszki przelej do kubka i wymieszaj z łyżką mąki, wlej do mięsa i zagotuj.

Krok 3

Wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Liguryjski sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej