Czatnej imbirowo-pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatnej imbirowo-pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.

Krok 5

Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
60 osób ogląda przepis:
Faworki (chrust)
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej