Czatnej imbirowo-pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatnej imbirowo-pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.

Krok 5

Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej