Czatnej imbirowo-pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatnej imbirowo-pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.

Krok 5

Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej