Czatnej imbirowo-pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatnej imbirowo-pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.

Krok 5

Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej