
Składniki
1 sztuka
0.25 szklanki
1 łyżka
0.25 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.
Krok 2
Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.
Krok 3
Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.
Krok 4
Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.
Krok 5
Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej