Czatnej imbirowo-pomidorowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czatnej imbirowo-pomidorowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 łyżka

0.25 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do octu dodaj cukier oraz świeży imbir.

Krok 2

Podgrzewaj na małym ogniu do momentu, gdy cukier się rozpuści.

Krok 3

Dodaj pomidory wraz z zalewą i cynamon.

Krok 4

Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj do czasu, gdy sos mocno zgęstnieje. Powinno to trwać ok. 20 minut.

Krok 5

Czatnej możesz podawać do potraw mięsnych i wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czatnej imbirowo-pomidorowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej