
Składniki
3 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżka
4 łyżki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z jednej cytryny otrzyj skórkę, z pozostałych dwóch wyciśnij sok. Podgrzewając oba składniki, dodaj cukier i spraw, aby zupełnie się rozpuścił.

Krok 2
W drugim garnku rozgrzej oliwę z kurkumą. Mieszając cały czas, spraw, aby zabarwiła oliwę na żółto.

Krok 3
Oliwę połącz z sokiem, skórką z cytryny oraz majonezem. Całość dopraw do smaku posiekaną natką koperku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos cytrynowo-koperkowy
Kulinarne zwieńczenie prawie każdej potrawy. Nadaje produktom soczystość, miękkość, podkreśla smak. Co to takiego? Sos! Ilość kombinacji nieograniczona! Zainspiruj się i przygotuj sos cytrynowo-koperkowy, który doda potrawom świeżości, lekkości i koloru.
Dla kogo? Kiedy szukasz sposobu na przekonanie swoich milusińskich do zjedzenia ryby. Jedno jest pewne, podana w towarzystwie sosu cytrynowo-koperkowego zyska uznanie wszystkich domowników!
Na jaką okazję? Obiad z rodziną, lunch z przyjaciółmi, a może spotkanie „na najwyższym szczeblu”? Sos cytrynowo-koperkowy odnajdzie się w każdej sytuacji! Świetnie komponuje się z rybami, neutralizując ich mocny zapach i dodając im aromatu!
Dla urozmaicenia: Nie bój się przypraw - kurkuma w ruch! Dzięki niej sos uzyska wyjątkowy kolor, a także charakterystyczny smak.
Czy wiesz, że? Niektóre sosy wymagają kilkugodzinnego przygotowania. Spokojnie, nie w tym przypadku! Z przygotowaniem sosu cytrynowo-koperkowego poradzą sobie nawet ci, którzy stawiają w kuchni pierwsze kroki.
Nos w sos i do dzieła!