
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
150 gramów
1 łyżka
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i posiekaj w kosteczkę, pieczarki w plasterki.
Krok 2
Smaż na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, wymieszaj z winem, przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.
Krok 3
Duś na małym ogniu przez 10 minut, zagęść mąką w razie potrzeby, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej