Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
150 gramów
1 łyżka
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i posiekaj w kosteczkę, pieczarki w plasterki.
Krok 2
Smaż na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, wymieszaj z winem, przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.
Krok 3
Duś na małym ogniu przez 10 minut, zagęść mąką w razie potrzeby, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
1 osoba ogląda przepis: 
Golonka w sosie chrzanowym
90 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej