
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
null
150 gramów
1 łyżka
null
1 łyżeczka
1 łyżka
1 łyżka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę obierz i posiekaj w kosteczkę, pieczarki w plasterki.
Krok 2
Smaż na rozgrzanym tłuszczu przez kilka minut, wymieszaj z winem, przecierem pomidorowym i dopraw do smaku.
Krok 3
Duś na małym ogniu przez 10 minut, zagęść mąką w razie potrzeby, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej