
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
5 plastrów
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.
Krok 3
W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.
Krok 4
Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej