Pyszny sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.

Krok 3

W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.

Krok 4

Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Karkówka z brokułami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej