
Składniki
1 szklanka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
5 plastrów
0.5 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Krok 2
Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.
Krok 3
W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.
Krok 4
Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej