Pyszny sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.

Krok 3

W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.

Krok 4

Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Mięso na burgery
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej