Pyszny sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.

Krok 3

W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.

Krok 4

Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej