Pyszny sos

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

5 plastrów

0.5 sztuki

1 szczypta

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Rozgrzej masło*, dodaj pokrojony boczek. Podgrzewaj przez 10 minut.

Krok 3

W innym naczyniu wymieszaj śmietanę, śmietanę kwaśną, jajko i ser.

Krok 4

Wlej powstałą masę do masła i dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Podczas gotowania stopniowo dodawaj oregano, bazylię, czosnek, sól, pieprz, cukier, curry i chili. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej