Ostra salsa z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra salsa z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Następnie posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

W misce zmieszaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulę, czosnek i sok z limonki. Dopraw sosem sojowym, sosem sambal oelek i pieprzem.

Krok 4

Dodaj pół puszki kukurydzy konserwowej i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sajgonki warzywne
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej