Ostra salsa z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra salsa z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Następnie posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

W misce zmieszaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulę, czosnek i sok z limonki. Dopraw sosem sojowym, sosem sambal oelek i pieprzem.

Krok 4

Dodaj pół puszki kukurydzy konserwowej i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej