
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 opakowanie
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Następnie posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
W misce zmieszaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulę, czosnek i sok z limonki. Dopraw sosem sojowym, sosem sambal oelek i pieprzem.
Krok 4
Dodaj pół puszki kukurydzy konserwowej i dokładnie wymieszaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej