Ostra salsa z pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ostra salsa z pomidorów

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

1 opakowanie

0.5 opakowania

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2

Następnie posiekaj cebulę i czosnek.

Krok 3

W misce zmieszaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulę, czosnek i sok z limonki. Dopraw sosem sojowym, sosem sambal oelek i pieprzem.

Krok 4

Dodaj pół puszki kukurydzy konserwowej i dokładnie wymieszaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ostra salsa z pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej