Składniki
1 sztuka
2 łyżki
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 opakowanie
0.5 opakowania
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój. Natkę pietruszki posiekaj.
Krok 2
Następnie posiekaj cebulę i czosnek.
Krok 3
W misce zmieszaj pomidory, posiekaną natkę pietruszki, posiekaną cebulę, czosnek i sok z limonki. Dopraw sosem sojowym, sosem sambal oelek i pieprzem.
Krok 4
Dodaj pół puszki kukurydzy konserwowej i dokładnie wymieszaj.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej