
Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
25 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy według przepisu na opakowaniu, łącząc majonez z wodą i zawartością opakowania.

Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i połącz z majonezem, alkoholem i jogurtem.

Krok 3
Podawaj sos czosnkowy na wódce do dań z jaj, ryb, warzyw i mięs.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos czosnkowy na wódce
Sos czosnkowy na wódce jest jeszcze bardziej pikantny i wyrazisty niż ten znany z popularnych przepisów. Przygotowuje się go na bazie majonezu, dlatego ma aksamitną konsystencję z delikatnie wyczuwalnym, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Jeśli chcesz, aby sos nabrał głębszego aromatu, dodaj do niego zioła – sprawdzą się bazylia, oregano, majeranek, rozmaryn lub tymianek. Pasować będą zarówno suszone, jak i świeże. Sos czosnkowy na wódce to doskonały dodatek do mięs oraz ryb z grilla lub pieczonych. Jeśli polejesz nim warzywa, nabiorą intensywniejszego smaku. Tak przyrządzonym sosem wzbogacisz również różnego rodzaju wytrawne zapiekanki, dania z makaronu czy ryżu. To także świetna propozycja na smaczny dip podczas imprezy. Powinien być wówczas nieco gęstszy, dlatego dodaj do niego odrobinę więcej majonezu i dobrze wymieszaj całość. Serwuj go jako część szwedzkiego stołu, razem z warzywami, deską serów i mięsami na zimno. Chcesz sprawdzić, jak smakuje ten ostry sos? Przygotuj go, korzystając z tego przepisu!