
Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
2 sztuki
25 mililitrów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Sos sałatkowy czosnkowy według przepisu na opakowaniu, łącząc majonez z wodą i zawartością opakowania.

Krok 2
Posiekaj drobno czosnek i połącz z majonezem, alkoholem i jogurtem.

Krok 3
Podawaj sos czosnkowy na wódce do dań z jaj, ryb, warzyw i mięs.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos czosnkowy na wódce
Sos czosnkowy na wódce jest jeszcze bardziej pikantny i wyrazisty niż ten znany z popularnych przepisów. Przygotowuje się go na bazie majonezu, dlatego ma aksamitną konsystencję z delikatnie wyczuwalnym, przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Jeśli chcesz, aby sos nabrał głębszego aromatu, dodaj do niego zioła – sprawdzą się bazylia, oregano, majeranek, rozmaryn lub tymianek. Pasować będą zarówno suszone, jak i świeże. Sos czosnkowy na wódce to doskonały dodatek do mięs oraz ryb z grilla lub pieczonych. Jeśli polejesz nim warzywa, nabiorą intensywniejszego smaku. Tak przyrządzonym sosem wzbogacisz również różnego rodzaju wytrawne zapiekanki, dania z makaronu czy ryżu. To także świetna propozycja na smaczny dip podczas imprezy. Powinien być wówczas nieco gęstszy, dlatego dodaj do niego odrobinę więcej majonezu i dobrze wymieszaj całość. Serwuj go jako część szwedzkiego stołu, razem z warzywami, deską serów i mięsami na zimno. Chcesz sprawdzić, jak smakuje ten ostry sos? Przygotuj go, korzystając z tego przepisu!



































