Pikantny meksykański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny meksykański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z obranym czosnkiem i oczyszczoną papryką.

Krok 2

Zeszklij składniki na rozgrzanym tłuszczu i dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki razem z zalewą.

Krok 3

Duś na małym ogniu do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos stanie się gęsty.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

Krok 5

Pikantny meksykański sos podawaj do mięs lub ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z szynką i serem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej