
Składniki
1 sztuka
null
null
null
2 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulkę posiekaj drobno razem z obranym czosnkiem i oczyszczoną papryką.
Krok 2
Zeszklij składniki na rozgrzanym tłuszczu i dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki razem z zalewą.
Krok 3
Duś na małym ogniu do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos stanie się gęsty.
Krok 4
Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu Tabasco.
Krok 5
Pikantny meksykański sos podawaj do mięs lub ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej