Pikantny meksykański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny meksykański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z obranym czosnkiem i oczyszczoną papryką.

Krok 2

Zeszklij składniki na rozgrzanym tłuszczu i dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki razem z zalewą.

Krok 3

Duś na małym ogniu do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos stanie się gęsty.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

Krok 5

Pikantny meksykański sos podawaj do mięs lub ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej