Pikantny meksykański sos przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny meksykański sos

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulkę posiekaj drobno razem z obranym czosnkiem i oczyszczoną papryką.

Krok 2

Zeszklij składniki na rozgrzanym tłuszczu i dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki razem z zalewą.

Krok 3

Duś na małym ogniu do momentu, aż nadmiar wody odparuje, a sos stanie się gęsty.

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu Tabasco.

Krok 5

Pikantny meksykański sos podawaj do mięs lub ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny meksykański sos - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Sernik tarty
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej