
Składniki
1 szklanka
1 szklanka
4 dekagramy
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno szalotkę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną szalotkę. Należy uważać, aby masło się nie przypaliło, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2
Następnie dodaj sok z kapusty i zagotuj.

Krok 3
Dodaj śmietanę energicznie mieszając trzepaczką.

Krok 4
Dodaj musztardę oraz Sos do pieczeni jasny Knorr. Gotuj około 10 minut, aż sos zgęstnieje i wszystkie składniki się połączą.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos do ryb
Pyszna ryba (wędzona, pieczona czy podsmażana) wymaga szczególnych dodatków, które dodatkowo podkreślą jej smak. Przygotuj do niej wyrazisty sos. Dobrą bazą dla niego będzie podsmażona na oliwie z oliwek cebula. W sezonie letnim sięgnij po szalotkę, cebulę dymkę lub czerwoną. Dodaj do niej sok z kiszonej kapusty. Zapewni on sosowi intensywny, kwaśny smak, a odciśniętą z niego kapustę możesz wykorzystać do przyrządzenia smacznej surówki. Kwaśny smak zrównoważysz odrobiną śmietany, którą warto wcześniej zahartować, aby uniknąć jej zwarzenia się. Na koniec do całości należy dodać sos pieczeniowy (sugerowany jest jasny) lub mączną zaprawkę. Dzięki temu sos zyska gęstszą konsystencję. Opcjonalnie urozmaić go niewielką ilością musztardy. Podawaj go w niewielkiej salaterce, przyozdabiając liśćmi świeżych ziół, gałązką koperku lub drobno posiekaną natką pietruszki. Dobrze prezentował będzie się także z plastrem cytryny. Ewentualnie, bezpośrednio przed podaniem ryby polej ją nim. Co sądzisz o naszym przepisie na sos do ryb? Koniecznie go wypróbuj i podziel się opinią.



































