Mielone z marchewką i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać mięso, marchewkę, posiekany ząbek czosnku oraz fix Knorr wymieszany z wodą. Odstawić na kilka minut, po czym formować kotleciki i smaży je na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartość saszetki Sos borowikowym Knorr wymieszać z 300ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać ok. 3 minut do zgęstnienia sosu.

Krok 3

Kotleciki podawać z sosem i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej