Mielone z marchewką i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać mięso, marchewkę, posiekany ząbek czosnku oraz fix Knorr wymieszany z wodą. Odstawić na kilka minut, po czym formować kotleciki i smaży je na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartość saszetki Sos borowikowym Knorr wymieszać z 300ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać ok. 3 minut do zgęstnienia sosu.

Krok 3

Kotleciki podawać z sosem i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej