
Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać mięso, marchewkę, posiekany ząbek czosnku oraz fix Knorr wymieszany z wodą. Odstawić na kilka minut, po czym formować kotleciki i smaży je na rumiano na oleju.
Krok 2
Zawartość saszetki Sos borowikowym Knorr wymieszać z 300ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać ok. 3 minut do zgęstnienia sosu.
Krok 3
Kotleciki podawać z sosem i ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej