Mielone z marchewką i sosem borowikowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mielone z marchewką i sosem borowikowym

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać mięso, marchewkę, posiekany ząbek czosnku oraz fix Knorr wymieszany z wodą. Odstawić na kilka minut, po czym formować kotleciki i smaży je na rumiano na oleju.

Krok 2

Zawartość saszetki Sos borowikowym Knorr wymieszać z 300ml wody, zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać ok. 3 minut do zgęstnienia sosu.

Krok 3

Kotleciki podawać z sosem i ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mielone z marchewką i sosem borowikowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos śmietanowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej