Sos francuski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos francuski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

40 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczypiorek i koperek opłucz, a następnie drobno posiekaj.

Krok 2

Połącz z majonezem, śmietaną i kaparami.

Krok 3

Miętę posiekaj i dodaj wraz z solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos francuski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej