szparagi z sosem serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

szparagi z sosem serowym

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżeczka

1 łyżeczka

50 mililitrów

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi obrać ze skórki za pomocą obieraka do warzyw, włożyć na sztorc do wrzącej wody z dodatkiem soli i cukru, łepki powinny wystawać powyżej poziomu wody i dochodzić do miękkości otoczone parą z gotowania. Przygotować sos z 250 ml zimnej wody i 50 ml śmietany, zagotować, gotować na małym ogniu 8 minut. Szparagi wyłożyć, polać sosem, doprawić pieprzem kolorowym i ozdobić kolorową papryką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • szparagi z sosem serowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos do kebaba, pikantny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej