
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w 0,5 litrze wody.

Krok 2
Dodawaj Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr, do momentu zagęszczenia, po czym gotuj przez 1 minutę.

Krok 3
Dodaj chrzan oraz odrobinę cukru i pieprzu do smaku. Podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos chrzanowy
Sos chrzanowy możesz zaserwować nie tylko jako dodatek do jajek podczas śniadania Wielkanocnego. Z powodzeniem podkreśli on także smak pasztetów, pieczeni, wędlin, kiełbas, ryb, pierogów czy ziemniaków. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu, a połączenie ostrości chrzanu i łagodności pozostałych składników sprawią, że każde przygotowane przez Ciebie danie zyska zupełnie nowego, wyrazistego charakteru. Na bazie chrzanu, poza klasycznym sosem, możesz przygotować również szereg innych. Jednym z nich jest sos Albert, do wykonania którego będziesz potrzebować korzenia chrzanu, bulionu, śmietany, łyżki musztardy, żółtka, bułki bez skórki oraz soli i pieprzu. Najczęściej serwuje się go wraz z gotowaną lub duszoną wieprzowiną. Na bazie chrzanu powstaje także sos angielski, który przyrządza się ze śmietany, wina, gorczycy, czosnku oraz pieprzu. Łącząc chrzan z tartym jabłkiem uzyskasz natomiast ostry sos, który idealnie sprawdza się w połączeniu z rybami.