
Składniki
2 szklanki
5 dekagramów
2 sztuki
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.

Krok 2
Całość zagotuj, cały czas mieszając.

Krok 3
Zetrzyj żółty ser. Dodaj starty ser i mieszaj, aż się rozpuści.

Krok 4
Jajka posiekaj i dodaj do sosu.

Krok 5
Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Sos jajeczno – serowy podawaj do ryb, warzyw i kasz.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej