Sos jajeczno - serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jajeczno - serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

5 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.

Sos jajeczno - serowy - Krok 1

Krok 2

Całość zagotuj, cały czas mieszając.

Sos jajeczno - serowy - Krok 2

Krok 3

Zetrzyj żółty ser. Dodaj starty ser i mieszaj, aż się rozpuści.

Sos jajeczno - serowy - Krok 3

Krok 4

Jajka posiekaj i dodaj do sosu.

Sos jajeczno - serowy - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Sos jajeczno – serowy podawaj do ryb, warzyw i kasz.

Sos jajeczno - serowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos jajeczno - serowySos jajeczno - serowy

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.