Sos jajeczno - serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jajeczno - serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

157 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

5 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.

Sos jajeczno - serowy - Krok 1

Krok 2

Całość zagotuj, cały czas mieszając.

Sos jajeczno - serowy - Krok 2

Krok 3

Zetrzyj żółty ser. Dodaj starty ser i mieszaj, aż się rozpuści.

Sos jajeczno - serowy - Krok 3

Krok 4

Jajka posiekaj i dodaj do sosu.

Sos jajeczno - serowy - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Sos jajeczno – serowy podawaj do ryb, warzyw i kasz.

Sos jajeczno - serowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos jajeczno - serowySos jajeczno - serowy

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.