Sos jajeczno - serowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos jajeczno - serowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

5 dekagramów

2 sztuki

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.

Sos jajeczno - serowy - Krok 1

Krok 2

Całość zagotuj, cały czas mieszając.

Sos jajeczno - serowy - Krok 2

Krok 3

Zetrzyj żółty ser. Dodaj starty ser i mieszaj, aż się rozpuści.

Sos jajeczno - serowy - Krok 3

Krok 4

Jajka posiekaj i dodaj do sosu.

Sos jajeczno - serowy - Krok 4

Krok 5

Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Sos jajeczno – serowy podawaj do ryb, warzyw i kasz.

Sos jajeczno - serowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos jajeczno - serowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos jajeczno - serowySos jajeczno - serowy

Do zimnego mleka dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr.