Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

169 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

168 osób wydrukowało

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

4 sztuki

1 sztuka

150 gramów

2 sztuki

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 2

Krok 3

Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 3

Krok 4

Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 4

Krok 5

Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Irena Szewczyk

    Irena Szewczyk , 30.11.2015

    bigos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placek à la podpłomyk
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej