Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
176 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 2

Krok 3

Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 3

Krok 4

Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 4

Krok 5

Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Irena Szewczyk

    Irena Szewczyk , 30.11.2015

    bigos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.