Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
176 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

150 gramów

150 gramów

4 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 1

Krok 2

Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 2

Krok 3

Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 3

Krok 4

Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 4

Krok 5

Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Irena Szewczyk

    Irena Szewczyk , 30.11.2015

    bigos

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szparagi w boczku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.