Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika
łatwe
273 osoby zapisały

Składniki
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
4 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Krok 4
Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5
Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej