Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika
łatwe
274 osoby zapisały

Składniki
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
150 gramów
150 gramów
4 sztuki
2 sztuki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Razem z dzieckiem usuń nóżki z pieczarek tak, by pozostały same kapelusze.

Krok 2
Ugotuj jajka na twardo. Następnie zetrzyj ser żółty i ugotowane jajka. Dzieci mogą przygotować farsz - wymieszać w misce jajka, ser żółty i przyprawę w mini kostkach Knorr.

Krok 3
Faszeruj kapelusze pieczarek, po czym panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Dzieci na pewno Ci w tym pomogą.

Krok 4
Samodzielnie usmaż pieczarki, a następnie odłóż na papierowy ręcznik, aby odciekły z nadmiaru tłuszczu.

Krok 5
Podawaj je z Sosem śmietanowo-grzybowym Knorr. Przed podaniem możesz udekorować je wachlarzykami z czerwonej papryki.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Pieczarkowe kapelusze Pana Kapelusznika

