
Składniki
50 dekagramów
1 sztuka
30 dekagramów
5 dekagramów
0.5 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać.
Krok 2
Fasole namoczyć poprzedniego dnia, ugotować w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr, odsączyć i ostudź.
Krok 3
Ogórki, jabłka i cebulę obrać i pokroić w kostkę. szczypior posiekaj.
Krok 4
Śledzie pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami,
Krok 5
Wymieszać z majonezem, dopraw pieprzem. Dekorować zieleniną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Sałatka śledziowa z fasolą, ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym i kiszonym to wyśmienita propozycja dla wszystkich smakoszy tych ryb. Danie sprawdza się zarówno jako jedna z potraw na świąteczny stół, jak i codzienna przekąska. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga zbyt wiele czasu. Przed jej przyrządzeniem, warto namoczyć śledzie w zimnej wodzie, by pozbyć się nadmiaru soli. Natomiast śledzie w zalewie zazwyczaj nie są słone i nie wymagają moczenia. Warto zatem sprawdzić ich smak, zanim zabierzesz się do przyrządzenia potrawy. Śledzie pokrój na niewielkie kawałki, a pozostałe składniki w drobną kostkę. Dodaj do całości ugotowaną wcześniej fasolę, przypraw pieprzem i wymieszaj z majonezem. Cebulę można skropić sokiem z cytryny, ugotowaną fasolę natomiast olejem oraz posypać startym cząbrem. Całość udekoruj posiekanym drobno szczypiorkiem. Sałatka śledziowa z gotowanymi ziemniakami i fasolą to propozycja, której warto spróbować – niekoniecznie tylko od święta. Samodzielnie przyrządzisz ją, postępując krok po kroku zgodnie z poniższym przepisem!