Sałatka śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Sałatka śledziowa

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

30 dekagramów

5 dekagramów

0.5 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić i obrać.

Krok 2

Fasole namoczyć poprzedniego dnia, ugotować w wodzie z dodatkiem Kostek Rosołu z kury Knorr, odsączyć i ostudź.

Krok 3

Ogórki, jabłka i cebulę obrać i pokroić w kostkę. szczypior posiekaj.

Krok 4

Śledzie pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami,

Krok 5

Wymieszać z majonezem, dopraw pieprzem. Dekorować zieleniną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka śledziowa Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa z fasolą, ziemniakami oraz ogórkiem konserwowym i kiszonym to wyśmienita propozycja dla wszystkich smakoszy tych ryb. Danie sprawdza się zarówno jako jedna z potraw na świąteczny stół, jak i codzienna przekąska. Sałatka jest prosta w przygotowaniu i nie wymaga zbyt wiele czasu. Przed jej przyrządzeniem, warto namoczyć śledzie w zimnej wodzie, by pozbyć się nadmiaru soli. Natomiast śledzie w zalewie zazwyczaj nie są słone i nie wymagają moczenia. Warto zatem sprawdzić ich smak, zanim zabierzesz się do przyrządzenia potrawy. Śledzie pokrój na niewielkie kawałki, a pozostałe składniki w drobną kostkę. Dodaj do całości ugotowaną wcześniej fasolę, przypraw pieprzem i wymieszaj z majonezem. Cebulę można skropić sokiem z cytryny, ugotowaną fasolę natomiast olejem oraz posypać startym cząbrem. Całość udekoruj posiekanym drobno szczypiorkiem. Sałatka śledziowa z gotowanymi ziemniakami i fasolą to propozycja, której warto spróbować – niekoniecznie tylko od święta. Samodzielnie przyrządzisz ją, postępując krok po kroku zgodnie z poniższym przepisem!