Składniki
2 sztuki
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Proporcje prezentowane są proporcjami na 1 osobę. W zależności dla ilu osób chcemy przygotować sałatkę, tyle razy zwiększamy ilość składników. Zasada jest taka, by każda osoba otrzymała swoją własną porcję w szklance, w której też wymiesza sobie składniki.
Krok 2
Śledzia kroimy w paseczki.
Krok 3
Śmietanę mieszamy z musztardą i kosteczka czosnkową.
Krok 4
W szklance układamy kolejne warstwy sałatki: groszek, śledź, ser żółty i sos. Wierzch dekorujemy kiełkami brokuła, których smak dobrze współgra z tą sałatką, ale można też np. zamienić je na rzeżuchę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej