Wiosenna sałatka śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka śledziowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Proporcje prezentowane są proporcjami na 1 osobę. W zależności dla ilu osób chcemy przygotować sałatkę, tyle razy zwiększamy ilość składników. Zasada jest taka, by każda osoba otrzymała swoją własną porcję w szklance, w której też wymiesza sobie składniki.

Krok 2

Śledzia kroimy w paseczki.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z musztardą i kosteczka czosnkową.

Krok 4

W szklance układamy kolejne warstwy sałatki: groszek, śledź, ser żółty i sos. Wierzch dekorujemy kiełkami brokuła, których smak dobrze współgra z tą sałatką, ale można też np. zamienić je na rzeżuchę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka śledziowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej