Wiosenna sałatka śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenna sałatka śledziowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

11 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Proporcje prezentowane są proporcjami na 1 osobę. W zależności dla ilu osób chcemy przygotować sałatkę, tyle razy zwiększamy ilość składników. Zasada jest taka, by każda osoba otrzymała swoją własną porcję w szklance, w której też wymiesza sobie składniki.

Krok 2

Śledzia kroimy w paseczki.

Krok 3

Śmietanę mieszamy z musztardą i kosteczka czosnkową.

Krok 4

W szklance układamy kolejne warstwy sałatki: groszek, śledź, ser żółty i sos. Wierzch dekorujemy kiełkami brokuła, których smak dobrze współgra z tą sałatką, ale można też np. zamienić je na rzeżuchę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenna sałatka śledziowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka śledziowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej