
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
4 sztuki
3 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i zostawić do odcieknięcia.Pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.
Krok 2
Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę podobnie, jak ogórki i paprykę, połączyć ze śledziami. Dodać kukurydzę, ugotowany ryż oraz natkę. Jajka ugotować na twardo, poszatkować, połączyć z resztą składników.
Krok 3
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na kwadrans. Na koniec wymieszać z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej