SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

78 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i zostawić do odcieknięcia.Pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.

Krok 2

Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę podobnie, jak ogórki i paprykę, połączyć ze śledziami. Dodać kukurydzę, ugotowany ryż oraz natkę. Jajka ugotować na twardo, poszatkować, połączyć z resztą składników.

Krok 3

Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na kwadrans. Na koniec wymieszać z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej