SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

4 sztuki

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i zostawić do odcieknięcia.Pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.

Krok 2

Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę podobnie, jak ogórki i paprykę, połączyć ze śledziami. Dodać kukurydzę, ugotowany ryż oraz natkę. Jajka ugotować na twardo, poszatkować, połączyć z resztą składników.

Krok 3

Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na kwadrans. Na koniec wymieszać z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej