
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
3 szczypty
3 sztuki
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i zostawić do odcieknięcia.Pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.
Krok 2
Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę podobnie, jak ogórki i paprykę, połączyć ze śledziami. Dodać kukurydzę, ugotowany ryż oraz natkę. Jajka ugotować na twardo, poszatkować, połączyć z resztą składników.
Krok 3
Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na kwadrans. Na koniec wymieszać z majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej