SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

5

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

3 szczypty

3 sztuki

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Matiasy opłukać pod bieżącą wodą i zostawić do odcieknięcia.Pokroić w kostkę, wrzucić do miseczki. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie, ostudzić.

Krok 2

Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę podobnie, jak ogórki i paprykę, połączyć ze śledziami. Dodać kukurydzę, ugotowany ryż oraz natkę. Jajka ugotować na twardo, poszatkować, połączyć z resztą składników.

Krok 3

Doprawić solą i pieprzem, wymieszać, odstawić na kwadrans. Na koniec wymieszać z majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z RYŻEM I BRZOSKWINIĄ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej