
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i ziemniaki myjemy, a następnie (bez obierania) owijamy w folię aluminiową i pieczemy w temp. 180 st. C. ok. 90 min.
Krok 2
Po ostudzeniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
Cebulę siekamy w drobną kostkę, a następnie przelewamy w durszlaku wrzątkiem. Ostudzoną dodajemy do buraków.
Krok 4
Śledzie moczymy godzinę w mleku, odsączamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kawałki.
Krok 5
Delikatnie mieszamy warzywa ze śledziami i doprawiamy przyprawami. Dodajemy po łyżce majonezu, do czasu uzyskania optymalnej konsystencji.
Krok 6
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























