
Składniki
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki i ziemniaki myjemy, a następnie (bez obierania) owijamy w folię aluminiową i pieczemy w temp. 180 st. C. ok. 90 min.
Krok 2
Po ostudzeniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 3
Cebulę siekamy w drobną kostkę, a następnie przelewamy w durszlaku wrzątkiem. Ostudzoną dodajemy do buraków.
Krok 4
Śledzie moczymy godzinę w mleku, odsączamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kawałki.
Krok 5
Delikatnie mieszamy warzywa ze śledziami i doprawiamy przyprawami. Dodajemy po łyżce majonezu, do czasu uzyskania optymalnej konsystencji.
Krok 6
Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej