Sałatka śledziowa z burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z burakami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

10

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaki myjemy, a następnie (bez obierania) owijamy w folię aluminiową i pieczemy w temp. 180 st. C. ok. 90 min.

Krok 2

Po ostudzeniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

Cebulę siekamy w drobną kostkę, a następnie przelewamy w durszlaku wrzątkiem. Ostudzoną dodajemy do buraków.

Krok 4

Śledzie moczymy godzinę w mleku, odsączamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kawałki.

Krok 5

Delikatnie mieszamy warzywa ze śledziami i doprawiamy przyprawami. Dodajemy po łyżce majonezu, do czasu uzyskania optymalnej konsystencji.

Krok 6

Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej