Sałatka śledziowa z burakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka śledziowa z burakami

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

10

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki i ziemniaki myjemy, a następnie (bez obierania) owijamy w folię aluminiową i pieczemy w temp. 180 st. C. ok. 90 min.

Krok 2

Po ostudzeniu obieramy i kroimy w drobną kostkę.

Krok 3

Cebulę siekamy w drobną kostkę, a następnie przelewamy w durszlaku wrzątkiem. Ostudzoną dodajemy do buraków.

Krok 4

Śledzie moczymy godzinę w mleku, odsączamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kawałki.

Krok 5

Delikatnie mieszamy warzywa ze śledziami i doprawiamy przyprawami. Dodajemy po łyżce majonezu, do czasu uzyskania optymalnej konsystencji.

Krok 6

Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka śledziowa z burakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej