Sałatka paprykowo - śledziowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 szklanki

10 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i śledzie pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki połącz, dodaj groszek konserwowy.

Krok 4

Dopraw do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Sałatkę podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej