
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
10 dekagramów
0.5 szklanki
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i śledzie pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 3
Wszystkie pokrojone składniki połącz, dodaj groszek konserwowy.
Krok 4
Dopraw do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Sałatkę podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej