
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
10 dekagramów
0.5 szklanki
10 dekagramów
10 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i śledzie pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę obierz i posiekaj.
Krok 3
Wszystkie pokrojone składniki połącz, dodaj groszek konserwowy.
Krok 4
Dopraw do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Sałatkę podawaj po schłodzeniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej