Sałatka paprykowo - śledziowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka paprykowo - śledziowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

10 dekagramów

0.5 szklanki

10 dekagramów

10 dekagramów

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i śledzie pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę obierz i posiekaj.

Krok 3

Wszystkie pokrojone składniki połącz, dodaj groszek konserwowy.

Krok 4

Dopraw do smaku. Wymieszaj z majonezem i śmietaną. Sałatkę podawaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka paprykowo - śledziowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej