Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym
ZERO WASTE
łatwe
2731 osób zapisało

Składniki
400 gramów
3 łyżki
80 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie odciśnij na ręczniku papierowym z nadmiaru oleju. Następnie pokrój w większe kawałki i ułóż na talerzu lub półmisku.

Krok 2
Jabłko, ogórka i cebulkę pokrój w drobną kostkę. Wymieszaj z majonezem Hellmann's i śmietaną.

Krok 3
Nałóż warstwę sosu na śledzie, tak aby ich zupełnie nie przykryć. Możesz danie udekorować np. sałatą.


Dobra rada:
Takie śledzie możesz podać również np. z ugotowanym ziemniakiem. Do dekoracji użyj również gałązek koperku. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Ziemniaki faszerowane po chłopsku. Gotowanie ZERO WASTE
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smaczne śledzie z cebulą i jabłkiem, w sosie śmietanowo-majonezowym
Do przyrządzenia tego dania wykorzystaj popularne śledzie à la matias w oleju, które należy jedynie odsączyć z nadmiaru oleju za pomocą papierowego ręcznika kuchennego. Filety śledziowe pokrój na kawałki i ułóż starannie na talerzu. Kolejnym krokiem w przepisie na śledzie z jabłkiem i cebulą będzie przygotowanie pierzynki z owoców, ogórków konserwowych oraz cebuli. Następnie połącz je w misce z sosem, przygotowanym z majonezu i gęstej kwaśnej śmietany. Pierzynkę nałóż na wcześniej przygotowane śledzie i całość udekoruj gałązką świeżego koperku lub pietruszki. Prawda, że proste?
Dla kogo? Przenikające się różnorodne smaki śledzi z jabłkiem i cebulą podbiją serca wszystkich smakoszy, którzy cenią sobie niebanalne zestawienia. Ryba i owoce? To naprawdę udana kompozycja!
Na jaką okazję? Śledzie przyrządzone według tego przepisu, podane z pierzynką z cebuli i jabłka w delikatnym sosie, będą wyjątkowo dobrze prezentować się na święta i przyjęcia. Dodatkowo, ich przygotowanie nie wymaga ani długiej listy składników, ani spędzenia wielu godzin w kuchni. Pamiętaj o śledziach z jabłkiem i cebulą z majonezem, gdy chcesz uraczyć gości wyśmienitą przystawką. To pyszne uzupełnienie domowej „zimnej płyty”.
Czy wiesz, że? Najlepiej będzie, jeśli do śledzia z jabłkiem i cebulą użyjesz słodko-kwaśnej odmiany owoców, np. idared lub cortland. Wszystkie składniki pokrój w drobną kostkę.
Dla urozmaicenia: Podawaj z kromką ciemnego razowego pieczywa. Sprawdź ten wyjątkowo prosty przepis na śledzie z jabłkiem i cebulą.