Ziemniaki faszerowane po chłopsku
ZERO WASTE
łatwe
8739 osób zapisało

Składniki
10 sztuk
250 mililitrów
farsz:
3 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurach i wydrąż środki.

Krok 2
Filety śledziowe zmiel, posiekaj miąższ z ziemniaków i cebulę, dodaj pieprz, surowe jajka, śmietanę i wymieszaj.

Krok 3
Farsz dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr, dodaj natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.

Krok 4
Tak powstałym farszem wypełnij ziemniaki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną i zapiecz w piekarniku przez 30 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Smacznych śledzi z cebulą i jabłkiem w sosie śmietanowo-majonezowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki faszerowane po chłopsku
Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziowej z kartoflami? Jednak czy to jedyne pyszne połączenie? Ależ skąd! Przepis na ziemniaki faszerowane z pewnością zyska uznanie bliskich, gdy podasz danie na rodzinny obiad.
Dla kogo?
Dla wszystkich, którzy szukają ciekawych przepisów na potrawy z rybą oraz dla wiernych fanów ziemniaków. Zarówno jedni, jak i drudzy powinni koniecznie wypróbować przepis na ziemniaki faszerowane.
Na jaką okazję?
Ziemniaki po chłopsku to idealne danie na pożywną kolację. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś bardziej wyszukanego.
Czy wiesz, że?
Mogłoby się wydawać, że ziemniak to typowo polskie warzywo, lecz pochodzi ono aż z Ameryki Południowej! W Europie ziemniaki pojawiły się pod koniec XVI wieku i stopniowo stały się jednym z podstawowych produktów spożywczych.
Dla urozmaicenia:
Ziemniaki po chłopsku możesz zapiec posypane odrobiną żółtego sera. Zyskają jeszcze ciekawszy smak!