Ziemniaki faszerowane po chłopsku - przepis | Przepisy.pl pixel

Ziemniaki faszerowane po chłopsku

ZERO WASTE

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

385

heart
985 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2780 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8749 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

250 mililitrów

farsz:

3 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w mundurach i wydrąż środki.

Ziemniaki faszerowane po chłopsku - Krok 1

Krok 2

Filety śledziowe zmiel, posiekaj miąższ z ziemniaków i cebulę, dodaj pieprz, surowe jajka, śmietanę i wymieszaj.

Ziemniaki faszerowane po chłopsku - Krok 2

Krok 3

Farsz dopraw Przyprawą w płynie Delikat Knorr, dodaj natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.

Ziemniaki faszerowane po chłopsku - Krok 3

Krok 4

Tak powstałym farszem wypełnij ziemniaki. Przełóż do naczynia żaroodpornego, zalej śmietaną i zapiecz w piekarniku przez 30 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki.

Ziemniaki faszerowane po chłopsku - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce. Jeśli zostały Ci składniki z tego przepisu wykorzystaj je do przygotowania Smacznych śledzi z cebulą i jabłkiem w sosie śmietanowo-majonezowym

8

Opinie o przepisie

  • Kk

    Kk , 27.10.2021

    Jakiej śmietany najlepiej użyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Magdalena Stachura

    Magdalena Stachura , 22.10.2019

    robiłam. są przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bożena Terciak

    Bożena Terciak , 26.02.2017

    Filety śledziowe ale marynowane czy solone?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • Iwona Szalk

    Iwona Szalk , 09.06.2016

    zamiast przyprawy w płynie (sztucznizna) proponuje zioła tymianek oregano rozmaryn bazylia....zrobic delikatną mieszankę według uznana. Zioła tylko świeże o tej porze roku. miam miam.....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Reszel

    Bozena Reszel , 08.06.2016

    Ależ widok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ziemniaki faszerowane po chłopsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ziemniaki faszerowane po chłopskuZiemniaki faszerowane po chłopsku

Ziemniaki i śledzie to duet, który doskonale ze sobą współgra. Kto z nas nie zna sałatki śledziowej z kartoflami? Jednak czy to jedyne pyszne połączenie? Ależ skąd! Przepis na ziemniaki faszerowane z pewnością zyska uznanie bliskich, gdy podasz danie na rodzinny obiad.

Dla kogo?

Dla wszystkich, którzy szukają ciekawych przepisów na potrawy z rybą oraz dla wiernych fanów ziemniaków. Zarówno jedni, jak i drudzy powinni koniecznie wypróbować przepis na ziemniaki faszerowane.

Na jaką okazję?

Ziemniaki po chłopsku to idealne danie na pożywną kolację. Zawsze wtedy, gdy masz ochotę na coś bardziej wyszukanego.

Czy wiesz, że?

Mogłoby się wydawać, że ziemniak to typowo polskie warzywo, lecz pochodzi ono aż z Ameryki Południowej! W Europie ziemniaki pojawiły się pod koniec XVI wieku i stopniowo stały się jednym z podstawowych produktów spożywczych.

Dla urozmaicenia:

Ziemniaki po chłopsku możesz zapiec posypane odrobiną żółtego sera. Zyskają jeszcze ciekawszy smak!