Duffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duffinki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Odcedź i odstaw do przestygnięcia, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj jajko, mąki, gałkę, sól oraz pieprz. Wyrób na jednolita masę.

Krok 3

Z ciasta formuj małe kulki.

Krok 4

W garnku rozgrzej tyle oleju, by wrzucone kulki były całkowicie zanurzone.

Krok 5

Smaż partiami, wyciągaj kulki na bieżąco, żeby nie zdążyły popękać. Gotowe podawaj do dań mięsnych lub do ciepłej kolacji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kulki z cynamonem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej