Duffinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duffinki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

650 gramów

1 szklanka

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz i ugotuj. Odcedź i odstaw do przestygnięcia, po czym przeciśnij przez praskę.

Krok 2

Do ziemniaków dodaj jajko, mąki, gałkę, sól oraz pieprz. Wyrób na jednolita masę.

Krok 3

Z ciasta formuj małe kulki.

Krok 4

W garnku rozgrzej tyle oleju, by wrzucone kulki były całkowicie zanurzone.

Krok 5

Smaż partiami, wyciągaj kulki na bieżąco, żeby nie zdążyły popękać. Gotowe podawaj do dań mięsnych lub do ciepłej kolacji.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duffinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej