Zapiekanka z sosem beszamelowym - przepis | Przepisy.pl pixel

Zapiekanka pod beszamelem

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

8 plastrów

100 gramów

2.5 szklanki

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Pokrój w kostke: kalfior, czerwoną cebule, pieczarki. Podsmaż na łyżce oleju. Dopraw do smaku.

Krok 2

Dodaj sos Knorr i wymieszaj z warzywami podsmażonymi na patelni.

Krok 3

Sos beszamelowy: Na oliwie podsmaż mąkę, dodawaj powoli mleko i ciągle mieszaj. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, Na koniec wymieszaj z koperkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, połóż makaron, os beszamelowy, warzywa, szynkę, warzywa, makaron, sos beszamelowy, ser i polej ketchupem. Zapiekaj 20 min bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej