Zapiekanka pod beszamelem

Autor: Szczygiełek Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

200 gramów

2.5 szklanki

1 łyżeczka

100 gramów

8 plastrów

4 łyżki

1.5 łyżeczki

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Pokrój w kostke: kalfior, czerwoną cebule, pieczarki. Podsmaż na łyżce oleju. Dopraw do smaku.

Krok 2

Wykonaj Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora i wymieszaj z warzywami podsmażonymi na patelni.

Krok 3

Sos beszamelowy: Na oliwie podsmaż mąkę, dodawaj powoli mleko i ciągle mieszaj. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, Na koniec wymieszaj z koperkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, połóż makaron, os beszamelowy, warzywa, szynkę, warzywa, makaron, sos beszamelowy, ser i polej ketchupem. Zapiekaj 20 min bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej