Zapiekanka pod beszamelem

Autor: Szczygiełek

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 sztuka

8 plastrów

100 gramów

2.5 szklanki

3 łyżki

1.5 łyżeczki

1 łyżeczka

250 mililitrów

1 opakowanie

1 łyżka

200 gramów

4 sztuki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente. Pokrój w kostke: kalfior, czerwoną cebule, pieczarki. Podsmaż na łyżce oleju. Dopraw do smaku.

Krok 2

Dodaj sos Knorr i wymieszaj z warzywami podsmażonymi na patelni.

Krok 3

Sos beszamelowy: Na oliwie podsmaż mąkę, dodawaj powoli mleko i ciągle mieszaj. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, Na koniec wymieszaj z koperkiem. Dopraw do smaku.

Krok 4

Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, połóż makaron, os beszamelowy, warzywa, szynkę, warzywa, makaron, sos beszamelowy, ser i polej ketchupem. Zapiekaj 20 min bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pod beszamelem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej