
Składniki
100 gramów
1 sztuka
8 plastrów
100 gramów
2.5 szklanki
3 łyżki
1.5 łyżeczki
1 łyżeczka
250 mililitrów
1 opakowanie
1 łyżka
200 gramów
4 sztuki
4 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj makaron al dente. Pokrój w kostke: kalfior, czerwoną cebule, pieczarki. Podsmaż na łyżce oleju. Dopraw do smaku.
Krok 2
Dodaj sos Knorr i wymieszaj z warzywami podsmażonymi na patelni.
Krok 3
Sos beszamelowy: Na oliwie podsmaż mąkę, dodawaj powoli mleko i ciągle mieszaj. Powinno mieć konsystencje gęstej śmietany, Na koniec wymieszaj z koperkiem. Dopraw do smaku.
Krok 4
Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, połóż makaron, os beszamelowy, warzywa, szynkę, warzywa, makaron, sos beszamelowy, ser i polej ketchupem. Zapiekaj 20 min bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej