Musaka II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musaka II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

2 szklanki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.

Krok 2

Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.

Krok 5

Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.

Krok 6

Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej