Musaka II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Musaka II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

100 gramów

1 szczypta

3 sztuki

100 gramów

3 łyżki

2 szklanki

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.

Krok 2

Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.

Krok 3

Całość włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.

Krok 5

Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.

Krok 6

Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Musaka II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej