Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
2 szklanki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.
Krok 2
Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.
Krok 3
Całość włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.
Krok 5
Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.
Krok 6
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej