Musaka II

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

2 szklanki

2 łyżki

100 gramów

1 szczypta

2 sztuki

500 gramów

100 gramów

3 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.

Krok 1

Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.

Krok 1

Całość włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 1

Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.

Krok 1

Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.

Krok 1

Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej