
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
100 gramów
1 szczypta
3 sztuki
100 gramów
3 łyżki
2 szklanki
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę w plasterki i posiekaj czosnek. Podsmaż na oliwie nie rumieniąc.
Krok 2
Zmiel baraninę. Pokrój pieczarki, dodaj mięso i zmiel dodając przecier pomidorowy, cebulę, czosnek i natkę pietruszki. Dopraw.
Krok 3
Całość włóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach i posyp potrawę.
Krok 5
Jaja zmieszaj z jogurtem i wlej na zapiekankę. Posyp natką.
Krok 6
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180 stopni do czasu, gdy się zarumieni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej