Udka z kurczaka w sosie grzybowym
NOWY PRZEPIS
łatwe
66 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
1 łyżka
400 gramów
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso przekrój na mniejsze kawałki, oprósz solą, pieprzem, mąką, obsmaż na patelni aż się zarumieni – przełóż na bok.

Krok 2
Grzyby i cebulę pokrój w półplastry, obsmaż na tej samej patelni, gdy się lekko zarumienią dodaj usmażone mięso. Całość zalej fixem Knorr wymieszanym w 200ml wody i 100ml śmietany.

Krok 3
Całość gotuj pod przykryciem około 5 minut, co jakiś czas mieszając aż mięso będzie miękkie. Tak przygotowaną potrawkę podawaj z kaszą i porcją ulubionych warzyw.


Dobra rada:
Mięso z kurczaka możesz zastąpić piersiami z kurczaka.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka z kurczaka w sosie grzybowym
Udka z kurczaka zachwycają soczystością, a gdy polejesz je kremowym oraz aromatycznym sosem grzybowym, to uzyskasz wyjątkowo smaczne połączenie. Już teraz sprawdź naszą recepturę, zaopatrz się w niezbędne składniki i obudź w sobie duszę kucharza. Czeka Cię prawdziwa uczta smaków z kurczakiem w roli głównej!
Dla kogo?
Każdy fan mięs i kremowych sosów grzybowych będzie zadowolony z naszej receptury. To połączenie nie ma sobie równych i zadowoli podniebienia najbardziej wymagających smakoszy. Chcesz zrobić na kimś wrażenie? Nasza receptura na kurczaka będzie strzałem w dziesiątkę!
Na jaką okazję?
Większa uroczystość to idealna okazja do zaserwowania udek z kurczaka w sosie grzybowym. Przygotuj danie, a później spójrz na zadowolenie swoich gości i przekonaj się o słuszności swojego wyboru. Udka z kurczaka podasz również na codzienny obiad dla domowników. Szybki i smaczny!
Czy wiesz, że?
Czas przyrządzania naszej receptury wynosi zaledwie pół godziny! Wszystko za sprawą dodatku fix Knorr, który usprawnia proces gotowania. Pycha! Jeśli nie przepadasz za mięsem z udek, to śmiało możesz zastąpić je piersiami z kurczaka. W tym wydaniu smakują równie dobrze!
Dla urozmaicenia:
Nie zapominaj o smacznych dodatkach, z którymi zaserwujesz udka z kurczaka w kremowym sosie grzybowym. Polecamy Ci kaszę oraz sałatkę ze świeżych warzyw. Jeżeli jednak masz zestaw swoich ulubionych dodatków – wybierz je według uznania i ciesz się obiadem we własnym stylu. Smacznego!