Kurczak pieczony na butelce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony na butelce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kurczaka umyj i osusz. Następnie natrzyj wewnątrz i na zewnątrz przyprawą. Na noc wstaw do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia nadziej na butelkę z piwem. Butelka powinna być do połowy napełniona piwem.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do brytfanki lub blaszki w pozycji pionowej. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopniach co jakiś czas polewaj kurczaka tłuszczem który z niego wyciekł.

Krok 1

Przyprawę do kurczaka Knorr połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej