Kurczak pieczony na butelce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony na butelce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kurczaka umyj i osusz. Następnie natrzyj wewnątrz i na zewnątrz przyprawą. Na noc wstaw do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia nadziej na butelkę z piwem. Butelka powinna być do połowy napełniona piwem.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do brytfanki lub blaszki w pozycji pionowej. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopniach co jakiś czas polewaj kurczaka tłuszczem który z niego wyciekł.

Krok 1

Przyprawę do kurczaka Knorr połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z pieczarkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej