Kurczak pieczony na butelce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak pieczony na butelce

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Kurczaka umyj i osusz. Następnie natrzyj wewnątrz i na zewnątrz przyprawą. Na noc wstaw do lodówki.

Krok 3

Następnego dnia nadziej na butelkę z piwem. Butelka powinna być do połowy napełniona piwem.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do brytfanki lub blaszki w pozycji pionowej. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopniach co jakiś czas polewaj kurczaka tłuszczem który z niego wyciekł.

Krok 1

Przyprawę do kurczaka Knorr połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką i oliwą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak pieczony na butelce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej