Zapiekany kurczak z warzywami - pierś: w piekarniku | Przepisy.pl pixel

Zapiekany kurczak z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

32

heart
396 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

488 osób wydrukowało

Pobierz pdf

628 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa obierz i pokrój wraz z kurczakiem w kawałki jednakowej wielkości.

Krok 2

Przełóż warzywa i kurczaka do żaroodpornego naczynia, skrop obficie oliwą z oliwek, posyp Przyprawą do kurczaka Knorr oraz posiekanym czosnkiem.

Krok 3

Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut.

Krok 4

Podawaj posypane posiekanymi ziołami.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Ruchel

    Ewa Ruchel , 28.12.2016

    na co ten sok z limonki???

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekany kurczak z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekany kurczak z warzywamiZapiekany kurczak z warzywami

Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.