
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój wraz z kurczakiem w kawałki jednakowej wielkości.
Krok 2
Przełóż warzywa i kurczaka do żaroodpornego naczynia, skrop obficie oliwą z oliwek, posyp Przyprawą do kurczaka Knorr oraz posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut.
Krok 4
Podawaj posypane posiekanymi ziołami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekany kurczak z warzywami
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.