
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa obierz i pokrój wraz z kurczakiem w kawałki jednakowej wielkości.
Krok 2
Przełóż warzywa i kurczaka do żaroodpornego naczynia, skrop obficie oliwą z oliwek, posyp Przyprawą do kurczaka Knorr oraz posiekanym czosnkiem.
Krok 3
Piecz w temperaturze 180 °C przez 40 minut.
Krok 4
Podawaj posypane posiekanymi ziołami.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekany kurczak z warzywami
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.