Składniki
1 opakowanie
1 szklanka
2 szczypty
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Passaty wymieszać z przyprawami i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć. Mozzarellę odsączyć z zalewy.
Krok 2
Powstały sos rozsmarowujemy na cieście, posypujemy całość tartą mozzarellą i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi.
Krok 3
Z powstałej rolady wykrawamy ślimaczki szerokości około 1.5 - 2 cm i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej