Zakręcona Margherita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakręcona Margherita

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Passaty wymieszać z przyprawami i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć. Mozzarellę odsączyć z zalewy.

Krok 2

Powstały sos rozsmarowujemy na cieście, posypujemy całość tartą mozzarellą i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi.

Krok 3

Z powstałej rolady wykrawamy ślimaczki szerokości około 1.5 - 2 cm i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej