Zakręcona Margherita przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zakręcona Margherita

Autor: Kamila Kolbuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

2 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Passaty wymieszać z przyprawami i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć. Mozzarellę odsączyć z zalewy.

Krok 2

Powstały sos rozsmarowujemy na cieście, posypujemy całość tartą mozzarellą i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi.

Krok 3

Z powstałej rolady wykrawamy ślimaczki szerokości około 1.5 - 2 cm i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zakręcona Margherita - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej