
Składniki
1 opakowanie
1 szklanka
2 szczypty
1 sztuka
3 szczypty
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Passaty wymieszać z przyprawami i doprawić do smaku. Ciasto francuskie rozwinąć. Mozzarellę odsączyć z zalewy.
Krok 2
Powstały sos rozsmarowujemy na cieście, posypujemy całość tartą mozzarellą i zwijamy wzdłuż dłuższej krawędzi.
Krok 3
Z powstałej rolady wykrawamy ślimaczki szerokości około 1.5 - 2 cm i rozkładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 °C około 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej