
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 250 ml zimnej wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj sos 8 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 2
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przesyp na patelnię i wymieszaj z serowym sosem.

Krok 3
Gotowe spaghetti wyłóż na talerze, posyp startym serem i udekoruj listkami ziół. Jeśli w lodówce masz kawałek innego sera, np. pleśniowego typu blue, możesz go pokruszyć i dodać do sosu. Dzięki temu smak dania będzie jeszcze bardziej wyrazisty.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z sosem 4 sery
Szybkie, proste, ale za to wyśmienite danie. Makaron spaghetti z kremowym i pachnącym sosem 4 sery. Prawdziwie włoska uczta właśnie powstaje w twojej kuchni. Wypróbuj jeden z najbardziej znanych i lubianych makaronów – spaghetti z jedwabistym sosem stworzonym na bazie intensywnych w smaku serów – ostrego i wyrazistego sera z niebieską pleśnią, delikatnej mozzarelli, lekko kwaskowatego crescenda oraz sera dojrzewającego. W kuchni nie warto się ograniczać – makaron z sosem cztery sery to niezrównana przyjemność dla podniebienia.
Dla kogo? Uważasz, że sera nigdy za wiele? Świetnie się składa! Sos 4 sery do makaronu zadowoli każdego fana zdecydowanych smaków i aksamitnej konsystencji potraw. Kilka prostych składników w zupełności wystarczy do wyczarowania wyśmienitej uczty.
Na jaką okazję? Szybko i smacznie – takich receptur potrzeba na co dzień, kiedy nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie.
Czy wiesz, że? W przepisie na makaron 4 sery możesz użyć nie tylko spaghetti. Równie dobrze sprawdzą się tagliatelle oraz penne.
Dla urozmaicenia: Jeżeli masz w lodówce kawałek ulubionego sera, możesz go pokruszyć na wierzch potrawy. Świeże listki bazylii lub natki pietruszki będą idealnym zwieńczeniem talerza z makaronem 4 sery.