
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 250 ml zimnej wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj sos 8 minut, mieszając co jakiś czas.

Krok 2
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przesyp na patelnię i wymieszaj z serowym sosem.

Krok 3
Gotowe spaghetti wyłóż na talerze, posyp startym serem i udekoruj listkami ziół. Jeśli w lodówce masz kawałek innego sera, np. pleśniowego typu blue, możesz go pokruszyć i dodać do sosu. Dzięki temu smak dania będzie jeszcze bardziej wyrazisty.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z sosem 4 sery
Szybkie, proste, ale za to wyśmienite danie. Makaron spaghetti z kremowym i pachnącym sosem 4 sery. Prawdziwie włoska uczta właśnie powstaje w twojej kuchni. Wypróbuj jeden z najbardziej znanych i lubianych makaronów – spaghetti z jedwabistym sosem stworzonym na bazie intensywnych w smaku serów – ostrego i wyrazistego sera z niebieską pleśnią, delikatnej mozzarelli, lekko kwaskowatego crescenda oraz sera dojrzewającego. W kuchni nie warto się ograniczać – makaron z sosem cztery sery to niezrównana przyjemność dla podniebienia.
Dla kogo? Uważasz, że sera nigdy za wiele? Świetnie się składa! Sos 4 sery do makaronu zadowoli każdego fana zdecydowanych smaków i aksamitnej konsystencji potraw. Kilka prostych składników w zupełności wystarczy do wyczarowania wyśmienitej uczty.
Na jaką okazję? Szybko i smacznie – takich receptur potrzeba na co dzień, kiedy nie masz zbyt wiele czasu na gotowanie.
Czy wiesz, że? W przepisie na makaron 4 sery możesz użyć nie tylko spaghetti. Równie dobrze sprawdzą się tagliatelle oraz penne.
Dla urozmaicenia: Jeżeli masz w lodówce kawałek ulubionego sera, możesz go pokruszyć na wierzch potrawy. Świeże listki bazylii lub natki pietruszki będą idealnym zwieńczeniem talerza z makaronem 4 sery.