Składniki
400 gramów
1 opakowanie
4 łyżki
50 mililitrów
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj ze 250 ml zimnej wody oraz śmietaną. Płyn wlej na patelnię i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj sos 8 minut, mieszając co jakiś czas.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przesyp na patelnię i wymieszaj z serowym sosem.
Krok 3
Gotowe spaghetti wyłóż na talerze, posyp startym serem i udekoruj listkami ziół. Jeśli w lodówce masz kawałek innego sera, np. pleśniowego typu blue, możesz go pokruszyć i dodać do sosu. Dzięki temu smak dania będzie jeszcze bardziej wyrazisty.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Makaron z sosem 4 sery
Szacowana cena przygotowania dania: do 10 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Szybkie, proste, ale za to wyśmienite danie. Makaron spaghetti z kremowym i pachnącym sosem 4 sery. Prawdziwie włoska uczta właśnie powstaje w twojej kuchni. Wypróbuj jeden z najbardziej znanych i lubianych makaronów – spaghetti z jedwabistym sosem stworzonym na bazie intensywnych w smaku serów – ostrego i wyrazistego sera z niebieską pleśnią, delikatnej mozzarelli, lekko kwaskowatego crescenda oraz sera dojrzewającego. Do przyrządzenia sosu potrzebujesz jedynie wody i śmietany 18 proc., która nada potrawie kremowej konsystencji. Sos wystarczy wymieszać z ugotowanym al dente makaronem i jest już gotowy do zjedzenia. Jeżeli masz w lodówce kawałek ulubionego sera, to możesz go pokruszyć na wierzch potrawy. Świeże listki bazylii lub natki pietruszki będą idealnym zwieńczeniem talerz z serowym spaghetti.