
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżka
250 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przygotuj kremowy, pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr z jogurtem.

Krok 2
Warzywa podziel na różyczki i sparz we wrzątku uważając, aby ich nie rozgotować. Odcedź.

Krok 3
Na patelnię wyłóż ugotowane warzywa, makaron oraz migdały. Dodaj przygotowany aromatyczny sos, wszystko wymieszaj razem i zagotuj.

Krok 4
Warzywa z makaronem przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem.

Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 *C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Danie będzie na pewno bardziej interesujące dla najmłodszych jeśli z warzyw ułożysz na zapiekanace uśmiechniętą buzię.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z makaronem i kalafiorem
Zapiekanka z kalafiora to szybki i prosty przepis na codzienny posiłek. Można ją przygotować na wiele sposobów. Dziś zapiekanka z kalafiorem i makaronem, wzbogacona płatkami migdałowymi. Do dzieła!
Dla kogo?
Zapiekanka z kalafiora i makaronu to pozycja obowiązkowa dla miłośników zapiekanek. Jest łatwa oraz przygotujesz ją w zaledwie pół godziny. Danie idealne!
Na jaką okazję?
Na codzienny obiad, gdy nie masz czasu na długie gotowanie. Kalafior zapiekany z makaronem polubią dorośli i dzieci!
Czy wiesz, że?
Masz tylko mrożony kalafior i brokuł? W porządku! Sprawdzą się tak samo dobrze, jak świeże warzywa.
Dla urozmaicenia
Zapiekanka z kalafiorem zyska interesujący wygląd, jeśli udekorujesz ją ulubionymi warzywami. Lubisz pomidory oraz oliwki? Użyj ich do dekoracji.