
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
300 gramów
1 łyżka
250 mililitrów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i odcedź. Przygotuj kremowy, pełen smaku sos mieszając zawartość opakowania Knorr z jogurtem.

Krok 2
Warzywa podziel na różyczki i sparz we wrzątku uważając, aby ich nie rozgotować. Odcedź.

Krok 3
Na patelnię wyłóż ugotowane warzywa, makaron oraz migdały. Dodaj przygotowany aromatyczny sos, wszystko wymieszaj razem i zagotuj.

Krok 4
Warzywa z makaronem przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp równomiernie startym serem.

Krok 5
Naczynie wstaw do nagrzanego do 175 *C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Danie będzie na pewno bardziej interesujące dla najmłodszych jeśli z warzyw ułożysz na zapiekanace uśmiechniętą buzię.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka z makaronem i kalafiorem
Zapiekanka z kalafiora to szybki i prosty przepis na codzienny posiłek. Można ją przygotować na wiele sposobów. Dziś zapiekanka z kalafiorem i makaronem, wzbogacona płatkami migdałowymi. Do dzieła!
Dla kogo?
Zapiekanka z kalafiora i makaronu to pozycja obowiązkowa dla miłośników zapiekanek. Jest łatwa oraz przygotujesz ją w zaledwie pół godziny. Danie idealne!
Na jaką okazję?
Na codzienny obiad, gdy nie masz czasu na długie gotowanie. Kalafior zapiekany z makaronem polubią dorośli i dzieci!
Czy wiesz, że?
Masz tylko mrożony kalafior i brokuł? W porządku! Sprawdzą się tak samo dobrze, jak świeże warzywa.
Dla urozmaicenia
Zapiekanka z kalafiorem zyska interesujący wygląd, jeśli udekorujesz ją ulubionymi warzywami. Lubisz pomidory oraz oliwki? Użyj ich do dekoracji.