
Składniki
2 szklanki
1 sztuka
3 łyżki
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowac makaron.Odstawic do ostygnięcia.
Krok 2
Odsączyc warzywa ze słoika.
Krok 3
Sos sałatkowy Szefa Knorr wymieszac z 3 łyżkami jogurtu i 3 łyżkami ketchupu. Do makaronu dodac warzywa,polac sosem i posypac pokruszoną mini kosteczką czosnkową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka makaronowa
Smaczna, prosta i szybka w wykonaniu – taka właśnie jest sałatka makaronowa! Z łatwością podzielisz ją na mniejsze porcje, które zabierzesz ze sobą do pracy. To z pewnością świetne danie dla zabieganych. Do przyrządzenia sałatki makaronowej potrzebujesz – oczywiście – drobnego makaronu. Wystarczy go jedynie ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie poczekać aż ostygnie. Spora ilość marchewki, groszku i kukurydzy doda całości słodkiego posmaku. Wspomniane warzywa możesz kupić także jako gotową kompozycję w puszce, polecamy jednak wykorzystanie świeżych. Obrana i podzielona na mniejsze kawałki marchewka szybko zmięknie w gotującej się wodzie. Możesz również spróbować wariantu z marchewką podduszoną na patelni z dodatkiem tłuszczu. Jogurt, wymieszany z keczupem i doprawiony według uznania, podkreśli smak sałatki. Nie zapomnij o ostrej papryce, która nada całości pikanterii. Danie możesz podawać z dodatkiem natki pietruszki lub liśćmi świeżych ziół. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!