Sałatka makaronowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac makaron.Odstawic do ostygnięcia.

Krok 2

Odsączyc warzywa ze słoika.

Krok 3

Sos sałatkowy Szefa Knorr wymieszac z 3 łyżkami jogurtu i 3 łyżkami ketchupu. Do makaronu dodac warzywa,polac sosem i posypac pokruszoną mini kosteczką czosnkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka makaronowaSałatka makaronowa

Smaczna, prosta i szybka w wykonaniu – taka właśnie jest sałatka makaronowa! Z łatwością podzielisz ją na mniejsze porcje, które zabierzesz ze sobą do pracy. To z pewnością świetne danie dla zabieganych. Do przyrządzenia sałatki makaronowej potrzebujesz – oczywiście – drobnego makaronu. Wystarczy go jedynie ugotować w lekko osolonej wodzie, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, a następnie poczekać aż ostygnie. Spora ilość marchewki, groszku i kukurydzy doda całości słodkiego posmaku. Wspomniane warzywa możesz kupić także jako gotową kompozycję w puszce, polecamy jednak wykorzystanie świeżych. Obrana i podzielona na mniejsze kawałki marchewka szybko zmięknie w gotującej się wodzie. Możesz również spróbować wariantu z marchewką podduszoną na patelni z dodatkiem tłuszczu. Jogurt, wymieszany z keczupem i doprawiony według uznania, podkreśli smak sałatki. Nie zapomnij o ostrej papryce, która nada całości pikanterii. Danie możesz podawać z dodatkiem natki pietruszki lub liśćmi świeżych ziół. Koniecznie wypróbuj nasz przepis!