Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

400 gramów

50 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryny zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach zalej oliwą. Dodaj Sos sałatkowy francuski winegret Knorr i sok z cytryny do smaku. odstaw na 15 minut.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente, dodaj olej, schłodź. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Krok 3

Arbuza obierz i pokrój na małe kawałki, sałatę i bazylię opłucz. Bazylię posiekaj.

Krok 4

Sałatę porwij na nieduże kawałki. Sałatę, arbuza, bazylię, orzeszki i makaron wymieszaj w salaterce. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
115 osób ogląda przepis:
Kotlety jajeczne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej