
Składniki
200 gramów
1 sztuka
400 gramów
50 gramów
4 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z cytryny zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach zalej oliwą. Dodaj Sos sałatkowy francuski winegret Knorr i sok z cytryny do smaku. odstaw na 15 minut.
Krok 2
Makaron ugotuj al dente, dodaj olej, schłodź. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.
Krok 3
Arbuza obierz i pokrój na małe kawałki, sałatę i bazylię opłucz. Bazylię posiekaj.
Krok 4
Sałatę porwij na nieduże kawałki. Sałatę, arbuza, bazylię, orzeszki i makaron wymieszaj w salaterce. Polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej