Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

400 gramów

50 gramów

4 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z cytryny zetrzyj skórkę na tarce o drobnych oczkach zalej oliwą. Dodaj Sos sałatkowy francuski winegret Knorr i sok z cytryny do smaku. odstaw na 15 minut.

Krok 2

Makaron ugotuj al dente, dodaj olej, schłodź. Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Krok 3

Arbuza obierz i pokrój na małe kawałki, sałatę i bazylię opłucz. Bazylię posiekaj.

Krok 4

Sałatę porwij na nieduże kawałki. Sałatę, arbuza, bazylię, orzeszki i makaron wymieszaj w salaterce. Polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka makaronowa z sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej