
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
20 sztuk
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente.
Krok 2
Papryki kroimy w niewielką kostkę.
Krok 3
Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki z sosem.
Krok 5
Dekorujemy listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej