Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
20 sztuk
150 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente.
Krok 2
Papryki kroimy w niewielką kostkę.
Krok 3
Sos przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Krok 4
Mieszamy wszystkie składniki z sosem.
Krok 5
Dekorujemy listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej