Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
318 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

188 osób wydrukowało

Pobierz pdf

278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

50 gramów

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Paprykę, oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrój w krążki. Przesmaż ją chwilę z cebulą.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię z cebulą i papryką. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.

Krok 4

Ugotowany makaron wsyp na patelnię z gotującym się sosem. Dodaj kawałki dyni. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 5

Gotowy makaron wyłóż na półmisek. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj gałązkami rozmarynu.

1

Opinie o przepisie

  • Paula Wlo

    Paula Wlo , 22.02.2018

    pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej