Muszelki z pomidorowym sosem Napoli i fetą
łatwe
278 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie i odcedź.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Paprykę, oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrój w krążki. Przesmaż ją chwilę z cebulą.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 300 ml wody i wlej na patelnię z cebulą i papryką. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj 5 minut.
Krok 4
Ugotowany makaron wsyp na patelnię z gotującym się sosem. Dodaj kawałki dyni. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 5
Gotowy makaron wyłóż na półmisek. Wierzch posyp pokruszonym serem feta i udekoruj gałązkami rozmarynu.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej