
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.
Krok 4
Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 5
Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej