
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.
Krok 4
Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 5
Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej