
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.
Krok 2
Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.
Krok 3
Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.
Krok 4
Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.
Krok 5
Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej