Zapiekane papryki z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

94 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

89 osób wydrukowało

Pobierz pdf

117 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

200 gramów

2 łyżki

0

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.

Krok 4

Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 5

Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Kmin rzymski z Indii mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej