Papryka faszerowana makaronem: zapiekane papryki | Przepisy.pl pixel

Zapiekane papryki z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

107 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.

Krok 4

Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 5

Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej