Papryka faszerowana makaronem: zapiekane papryki | Przepisy.pl pixel

Zapiekane papryki z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
107 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

106 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, przekrój wzdłuż na połówki, po czym wydrąż środki i posmaruj je oliwą.

Krok 2

Cebulę pokrój w drobną kostkę, przesmaż na rozgrzanej patelni i dodaj fasolę oraz przyprawy.

Krok 3

Fix wymieszaj ze szklanką wody i wlej na patelnię z cebulą i fasolą. Zagotuj.

Krok 4

Następnie do sosu dodaj makaron i dobrze wszystko wymieszaj.

Krok 5

Gotowy farsz nałóż do połówek papryk, wierzch posyp mieszanką bułki z serem. Papryki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj 15 minut w temperaturze 180 °C. Udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane papryki z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej