Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach
łatwe
53 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
300 mililitrów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku i odcedź.
Krok 2
Cukinię oraz pomidora pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, a cebulę pokrój w drobna kostkę.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę oraz czosnek, a następnie dodaj pozostałe warzywa.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody. Dodaj do warzyw i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 5
Gorący makaron wyłóż na talerze, na wierzch wyłóż warzywa z sosem. Posyp płatkami sera i udekoruj listkami natki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejInne przepisy
Farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach
Makaron z sosem to jedno z najłatwiejszych do przyrządzenia dań obiadowych – zainspiruj się poniższym przepisem i wzbogać je dodatkiem grillowanych warzyw i czerwonej fasoli. Aby przygotować tę potrawę, najpierw pokrój na kawałki cukinię oraz pozbawiony skórki pomidor, natomiast cebulę i czosnek drobno posiekaj. Warzywa podsmaż na rozgrzanej oliwie, po czym zalej je błyskawicznym sosem do spaghetti napoli – wcześniej wymieszanym z wodą. Całość zagotuj i duś przez chwilę na małym ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Jeśli chcesz urozmaicić jego smak, dodaj do niego szczyptę ziół prowansalskich lub oregano. Makaron typu farfalle, przypominający kształtem kokardki, ugotuj al dente. Równie dobrze sprawdzą się także świderki lub penne. Odcedzony, jeszcze gorący makaron połącz z sosem i od razu podawaj, posypany startym cheddarem lub innym żółtym serem. Do dekoracji wykorzystaj natkę pietruszki albo świeże listki bazylii. Szybkie i smaczne gotowanie jest możliwe z naszym przepisem na farfalle z grillowanymi warzywami w pomidorach.