
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
8 sztuk
300 mililitrów
3 łyżki
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak rozmroź i odciśnij, by pozbyć się nadmiaru wody. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż, dodaj szpinak i pokrojone w kostkę suszone pomidory.

Krok 2
Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr wymieszaj z 200 ml śmietany i wlej na patelnię. Farsz możesz wzbogacić, dodając do niego ser feta.

Krok 3
Zawiń naleśniki ze szpinakowym farszem i ułóż w żaroodpornym naczyniu. Zalej je Fixem Knorr wymieszanym z 200 ml wody.

Krok 4
Naleśniki posmaruj pozostałą śmietaną i posyp startym serem. Piecz 20 minut w temperaturze 190 °C.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem
Naleśniki w tej wersji na słodko z białym serem są najbardziej znane, ale do domowego menu warto wprowadzić jeszcze inne propozycje ich podania. Tym razem proponujemy naleśniki ze szpinakiem – które talerzu prezentują się kolorowo i kuszą aromatem. To pomysł w sam raz na obiad czy wizytę gości. Kilka naleśników upieczonych według tradycyjnego przepisu posłuży ci jako baza do stworzenia czegoś naprawdę oryginalnego. Tajemnica tego dania tkwi w farszu. Połączenie szpinaku, suszonych pomidorów i dowolnego gatunku sera pomoże ci uzyskać piorunujący efekt smakowy. Przygotowane naleśnikowe roladki polej sosem typu bolońskiego, ale bez mięsa. Danie będzie wyglądało jeszcze lepiej, jeśli przed włożeniem go do piekarnika, posypiesz go startym żółtym serem. Po wyjęciu z piekarnika danie jest gotowe do podania. Jeśli chcesz jeszcze bardziej je urozmaicić, polej każdą porcję sosem czosnkowym i połóż na talerz kilka przeciętych na pół pomidorków koktajlowych.