
Składniki
ciasto na naleśniki:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe – wymieszaj na gładko mleko, lekko ubite jajko i mąkę.
Krok 2
Usmaż naleśniki. Drobno pokrój czosnek. Zetrzyj na tarce ser. Rozmroź i dobrze odciśnij szpinak.
Krok 3
Przesmaż czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj rozmrożony szpinak i Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr, gałkę muszkatołową i śmietankę. Zagotuj i gotuj przez 5 min.
Krok 4
Napełnij naleśniki szpinakiem i garścią sera. Obsmaż na tłuszczu lub piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 15 min.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem
Kremowy szpinak ze szczyptą gałki muszkatołowej zawijamy w delikatne naleśniki i smażymy na patelni. To nasza odpowiedź na pytanie: Co dziś na obiad?