
Składniki
ciasto na naleśniki:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe – wymieszaj na gładko mleko, lekko ubite jajko i mąkę.

Krok 2
Usmaż naleśniki. Drobno pokrój czosnek. Zetrzyj na tarce ser. Rozmroź i dobrze odciśnij szpinak.

Krok 3
Przesmaż czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj rozmrożony szpinak i Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr, gałkę muszkatołową i śmietankę. Zagotuj i gotuj przez 5 min.

Krok 4
Napełnij naleśniki szpinakiem i garścią sera. Obsmaż na tłuszczu lub piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 15 min.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki ze szpinakiem
Znudziły Ci się naleśniki na słodko? Przygotuj je w wytrawnej wersji i urozmaić swoje codzienne menu! Przed Tobą naleśniki ze szpinakiem - prosty przepis! Ciasto wyjdzie puszyste, a farsz aromatyczny i wyjątkowo smaczny. Nie daj się dłużej namawiać i spróbuj naszej receptury na naleśniki ze szpinakiem. Smacznego!
Dla kogo?
Dla wszystkich fanów smacznych i wytrawnych potraw. Szpinak do naleśników z dodatkiem aromatycznych przypraw będzie doskonałym farszem. Zawiń go w ciasto i ciesz się pysznymi efektami. Niech naleśnikowa uczta stanie się tradycją w Twoim domu. Powodzenia!
Na jaką okazję?
Przepis na naleśniki ze szpinakiem serwuj, gdy tylko najdzie Cię ochota. Tak naprawdę możesz podać to danie w dowolnym momencie. Śniadanie, lunch, obiad, kolacja – nie ograniczaj się! Gwarantujemy, że wszyscy domownicy będą zadowoleni z takiego posiłku. Nie wierzysz? Sprawdź!
Czy wiesz, że?
Pierwszy naleśnik był plackiem pieczonym na kracie. Całe szczęście receptura przez wiele lat była ulepszana i teraz możemy zjeść to danie w jego najlepszej wersji. Przekonaj się o tym, przygotowując wyśmienite naleśniki ze szpinakiem. Proste, szybkie i wyjątkowo smaczne!
Dla urozmaicenia:
Jeśli chcesz poprawić smak farszu do naleśników ze szpinakiem, to dodaj do niego suszone pomidory z zalewy. Ten składnik może zmienić smak całej potrawy – oczywiście na lepsze. Eksperymentuj, modyfikuj recepturę na naleśniki ze szpinakiem i ciesz się doskonałymi rezultatami w swojej kuchni. Daj nam znać w komentarzu, co sądzisz o naleśnikach!