Składniki
ciasto na naleśniki:
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
farsz:
400 gramów
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżeczki
100 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj ciasto naleśnikowe – wymieszaj na gładko mleko, lekko ubite jajko i mąkę.
Krok 2
Usmaż naleśniki. Drobno pokrój czosnek. Zetrzyj na tarce ser. Rozmroź i dobrze odciśnij szpinak.
Krok 3
Przesmaż czosnek na rozgrzanym tłuszczu, dodaj rozmrożony szpinak i Przyprawę do zapiekanek makaronowych Knorr, gałkę muszkatołową i śmietankę. Zagotuj i gotuj przez 5 min.
Krok 4
Napełnij naleśniki szpinakiem i garścią sera. Obsmaż na tłuszczu lub piecz w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 15 min.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do zapiekanek makaronowych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuZimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej
Naleśniki ze szpinakiem
Kremowy szpinak ze szczyptą gałki muszkatołowej zawijamy w delikatne naleśniki i smażymy na patelni. To nasza odpowiedź na pytanie: Co dziś na obiad?