
Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 pęczek
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.

Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.

Krok 3
Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z pulpecikami drobiowymi
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.