Rosół z pulpecikami drobiowymi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

27

810 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

523 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

775 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 pęczek

300 gramów

0.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 1

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 2

Krok 3

Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 3
16

Opinie o przepisie

  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek

    To jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek

    czemu bez warzyw?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak

    ugotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliasz Szczepański (EdekMAX)

    Eliasz Szczepański (EdekMAX)

    super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska

    Mieczyslaw Zofia Gondek ....ze wyglada jakby byl gotowany na sciereczce do zmywania naczyn /prznosnia/, ten absolutnie nie przpomina rosolkuMieczyslaw Zofia Gondek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Zofia Gondek

    Mieczyslaw Zofia Gondek

    Co to jest rosołek sciereczkowy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska

    Pulpety ok ale rosolek sciereczkowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Korona

    Michał Korona

    Kiedys jadalem z kluskami lojowymi niech ktos będzie kozak i zapoda przepis moja mama to robila

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Kluseczki swojej roboty na wiejskich jajeczkach.Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Ledworowska-Berbeka

    Maria Ledworowska-Berbeka

    Z makaronem lub kołdunami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Tecław

    Joanna Tecław

    pyszna miła odmiana dla niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz

    robię dość często, pyszny :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ojciec Szymonka

    Krzysztof Ojciec Szymonka

    zupka chińskia ale lepsza :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sasza Dudka

    Sasza Dudka

    скоро і смачно

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pulpecikami drobiowymi Rosół z pulpecikami drobiowymi

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.