Rosół z pulpecikami drobiowymi – z klopsikami | Przepisy.pl pixel

Rosół z pulpecikami drobiowymi

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

33

heart
971 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

571 osób wydrukowało

Pobierz pdf

918 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

1 pęczek

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 1

Krok 2

Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 2

Krok 3

Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.

Rosół z pulpecikami drobiowymi  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

16

Opinie o przepisie

  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 05.05.2018

    To jest przepyszne!!!!!!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 04.11.2017

    smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Wrzosek

    Anna Wrzosek , 04.11.2017

    czemu bez warzyw?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna  Wojdak

    Grazyna Wojdak , 24.08.2017

    ugotuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eliasz Szczepański (EdekMAX)

    Eliasz Szczepański (EdekMAX) , 13.12.2016

    super! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 27.10.2016

    Mieczyslaw Zofia Gondek ....ze wyglada jakby byl gotowany na sciereczce do zmywania naczyn /prznosnia/, ten absolutnie nie przpomina rosolkuMieczyslaw Zofia Gondek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczyslaw Zofia Gondek

    Mieczyslaw Zofia Gondek , 27.10.2016

    Co to jest rosołek sciereczkowy ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Stryjewska

    Katarzyna Stryjewska , 27.10.2016

    Pulpety ok ale rosolek sciereczkowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Korona

    Michał Korona , 04.10.2016

    Kiedys jadalem z kluskami lojowymi niech ktos będzie kozak i zapoda przepis moja mama to robila

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Adamczuk Kiełbowicz

    Barbara Adamczuk Kiełbowicz , 02.10.2016

    Kluseczki swojej roboty na wiejskich jajeczkach.Pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Ledworowska-Berbeka

    Maria Ledworowska-Berbeka , 02.10.2016

    Z makaronem lub kołdunami.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Tecław

    Joanna Tecław , 11.09.2016

    pyszna miła odmiana dla niedzielnego rosołu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Mackiewicz

    Ewelina Mackiewicz , 13.08.2016

    robię dość często, pyszny :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Tomasz

    Tomasz Tomasz , 13.05.2016

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Ojciec Szymonka

    Krzysztof Ojciec Szymonka , 05.02.2016

    zupka chińskia ale lepsza :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sasza Dudka

    Sasza Dudka , 30.05.2015

    скоро і смачно

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z pulpecikami drobiowymi  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brukselka z żurawiną
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z pulpecikami drobiowymi Rosół z pulpecikami drobiowymi

Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.

Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.