Składniki
300 gramów
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
1 pęczek
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj pół litra wody i dodaj kostkę Knorr.
Krok 2
Mięso wymieszaj z przyprawą Knorr, posiekaną natką pietruszki i rozgniecionymi orzechami. Uformuj kulki o średnicy 1,5 cm. Odrobina zmielonego kminku dodana do mięsa nada potrawie nieco orientalnego charakteru.
Krok 3
Kulki wrzucaj bezpośrednio do gotującego się rosołu, mieszając go od czasu do czasu. Całość gotuj około 10 minut.
Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rosół z pulpecikami drobiowymi
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.
Przepis dla miłośników tradycyjnych dań w nowoczesnym wydaniu. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj na niedzielny obiad rosół z pulpecikami drobiowymi, zamiast makaronu Rosół nieodmiennie znajduje się na pierwszym miejscu listy najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych w polskich domach zup. Wbrew utartym schematom, jego ugotowanie wcale nie musi być procesem skomplikowanym i długotrwałym. Wystarczy skorzystać z popularnych kostek rosołowych, a zaoszczędzony dzięki temu czas poświęcić na zrobienie mięciutkich pulpecików drobiowych. Mięsne kuleczki, doprawione mieszanką aromatycznych ziół, posiekaną natką pietruszki i orzechami włoskimi, z powodzeniem zastąpią makaron. Do rosołu możesz również podać, przygotowane własnoręcznie chrupiące grzanki z chleba. Gotowe danie posyp startym parmezanem.