PRZEPISY.PL
Galantyna z kaczki - autor: przepisy.pl

Galantyna z kaczki

  • 90
  • 6
  • Średnie
  • 0
94
osoby dodały do Mniamlisty
94
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • kaczka 1 szt
  • mięso mielone wieprzowe400 g
  • bułka kajzerka2 szt
  • pomarańcza1 szt
  • rodzynki50 g
  • Krok 1

    Oddziel mięso kaczki od kości, nacinając je ostrym nożem tuż przy kości i starając się nie poprzecinać przy tym skóry.
  • Krok 2

    Posyp mięso przyprawą do mięs Knorr z obu stron i pozostaw na co najmniej godzinę w lodówce.
  • Krok 3

    Bułkę namocz w wodzie, a następnie wymieszaj z mięsem mielonym. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy, rodzynki, orzechy i posiekaną natkę pietruszki. Całość dopraw do smaku pieprzem.
  • Krok 4

    Nałóż tak przygotowany farsz na mięso i zwiń je w roladę. Zwiąż mięso mocną białą nicią, aby nie rozwinęła się podczas pieczenia.
  • Krok 5

    Umieść mięso w woreczku do pieczenia i piecz przez około 90 minut w temperaturze 180° C.
  • Krok 6

    Podawaj galantynę na gorąco z czerwoną kapustą lub na zimno, jako wędlinę.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

98
osób dodało do Mniamlisty
90''
5
Łatwe
161
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
97
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
482
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Średnie