Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
379 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

345 osób wydrukowało

Pobierz pdf

722 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 gramów

100 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

80 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 szczypty

1.2 litra

1 łyżka

sos pistou:

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżeczka

25 gramów

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 600 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr .

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj pokrojonego selera, marchewkę i podsmaż na oliwie.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 2

Krok 3

Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony miąższ pomidora, sól, pieprz, zawiązany pęczek bazylii, wlej bulion Knorr i gotuj przez 15 minut.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój i dodaj do gotujących się warzyw razem z obranym ze skórki bobem i pokrojoną fasolką szparagową. Gotuj 10 minut.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 4

Krok 5

Przełóż do garnka, zalej 0,6 litra wody, po czym dodaj makaron i gotuj, aż zmięknie.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 5

Krok 6

Sos pistou: Sos przygotuj z liści bazylii, czosnku, orzeszków pinii i oliwy miksując składniki ze sobą. Na końcu do sosu dodaj starty ser parmezan i wymieszaj. Zupę przełóż na talerze i do każdej porcji dodaj po łyżce sosu pistou.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

2

Opinie o przepisie

  • Andrzej Kalinowski

    Andrzej Kalinowski , 26.09.2020

    wyśmienita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 06.05.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta ze szpinakiem i serem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistouWarzywna zupa z pesto - Soupe au pistou

W rondlu zagotuj 600 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr .