Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

heart
379 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

343 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

719 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 gramów

100 gramów

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

80 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

0.5 sztuki

2 szczypty

1.2 litra

1 łyżka

sos pistou:

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżeczka

25 gramów

25 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rondlu zagotuj 600 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr .

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 1

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, dodaj pokrojonego selera, marchewkę i podsmaż na oliwie.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 2

Krok 3

Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki, pokrojony miąższ pomidora, sól, pieprz, zawiązany pęczek bazylii, wlej bulion Knorr i gotuj przez 15 minut.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 3

Krok 4

Cukinię pokrój i dodaj do gotujących się warzyw razem z obranym ze skórki bobem i pokrojoną fasolką szparagową. Gotuj 10 minut.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 4

Krok 5

Przełóż do garnka, zalej 0,6 litra wody, po czym dodaj makaron i gotuj, aż zmięknie.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 5

Krok 6

Sos pistou: Sos przygotuj z liści bazylii, czosnku, orzeszków pinii i oliwy miksując składniki ze sobą. Na końcu do sosu dodaj starty ser parmezan i wymieszaj. Zupę przełóż na talerze i do każdej porcji dodaj po łyżce sosu pistou.

Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

2

Opinie o przepisie

  • Andrzej Kalinowski

    Andrzej Kalinowski , 26.09.2020

    wyśmienita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Cygan

    Małgorzata Cygan , 06.05.2020

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistou - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywna zupa z pesto - Soupe au pistouWarzywna zupa z pesto - Soupe au pistou

W rondlu zagotuj 600 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostki Bulionu na włoszczyźnie Knorr .