BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

3 szklanki

0.5 sztuki

3 szczypty

7 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć,osuszyć i pokroić w paseczki,obsypać przyprawą do gyrosa, wymieszać i odstawić.

Krok 2

Szpinak ( u mnie był świeży) opłukać, poszatkować i zeszklić na maśle, dodać małe różyczki kalafiora oraz fasolkę. Mieszając dusić warzywa przez chwilkę.

Krok 3

Ziemniaki obrać i zetrzeć tak, jak na placki. Dodać jajko oraz mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Tortownicę wysmarować masłem. Wylać połowę masy ziemniaczanej, ułożyć równomiernie piersi oraz warzywa, zalać drugą częścią ziemniaków. Piec w piekarniku ok 1h20min w temperaturze 170-180 stopni. Podawać ciepłe, u mnie w towarzystwie Pani Maślanki:) Smacznego!!!

Islander85

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej