BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szczypty

1 sztuka

3 szczypty

1 łyżka

2 łyżki

3 szklanki

0.5 sztuki

3 szczypty

7 sztuk

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi dobrze umyć,osuszyć i pokroić w paseczki,obsypać przyprawą do gyrosa, wymieszać i odstawić.

Krok 2

Szpinak ( u mnie był świeży) opłukać, poszatkować i zeszklić na maśle, dodać małe różyczki kalafiora oraz fasolkę. Mieszając dusić warzywa przez chwilkę.

Krok 3

Ziemniaki obrać i zetrzeć tak, jak na placki. Dodać jajko oraz mąkę. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Tortownicę wysmarować masłem. Wylać połowę masy ziemniaczanej, ułożyć równomiernie piersi oraz warzywa, zalać drugą częścią ziemniaków. Piec w piekarniku ok 1h20min w temperaturze 170-180 stopni. Podawać ciepłe, u mnie w towarzystwie Pani Maślanki:) Smacznego!!!

Islander85

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • BABKA ZIEMNIACZANA Z WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej