
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
30 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w paski, wymieszaj z olejem i Fixem Gyros Knorr.

Krok 2
Papryki pokrój w paski, cebule w piórka, czosnek i chilli posiekaj.

Krok 3
Na patelni smaż kurczaka, następnie dodaj warzywa. Smaż jeszcze przez kilka minut. Całość przełóż do naczynia do zapiekania.

Krok 4
Gyrosa posyp z wierzchu obficie startym żółtym serem i zapiekaj w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut.

Krok 5
Podawaj posypane posiekaną kolendrą oraz z sosem paprykowo-ziołowym Knorr przygotowanym według przepisu na opakowaniu Fix Knorr.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekanka Gyros
Kuchnia grecka od zawsze inspiruje kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Jest zawsze dobrze dosmakowana i świeża. Szczególną popularnością cieszy się jedno z jej typowych dań, gyros. To odpowiednio przyprawione mięso z kurczaka, podawane w chlebie pita lub jako składnik warstwowej sałatki. Z gyrosem można stworzyć również ciekawą zapiekankę. Aby uzyskać niepowtarzalny śródziemnomorski smak, mięso wraz z przyprawą Fix Gyros połącz z kolorowymi paprykami, cebulą, a także ostrą papryczką chili, o ile lubisz pikantne smaki. Aby zapiekanka Gyros była naprawdę wyjątkowa, wystarczy posypać ją ulubionym startym serem, który po zapieczeniu stanie się ciągnący i pięknie zarumieniony. Całości dopełni sos paprykowo-ziołowy, z którym należy podawać to danie. Zapiekanka Gyros to potrawa świetnie nadająca się na mniejsze i większe imprezy.



































