Zapiekanka z białej kiełbasy i pora – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z białej kiełbasy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę wrzuć do lekko osolonego wrzątku, powinna tam pozostać przez około 20 minut.

Krok 2

Pomidory i pory umyj. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Pory pokrój i podgotuj w lekko osolonym wrzątku kilka minut.

Krok 3

Śmietanę zagotuj,dodaj Zasmażkę jasną Knrr cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, potem zdejmij aby sos ostygł.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce. Połowę dodaj wraz z jajkiem do masy śmietanowej. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kiełbasę ułóż w szklanej brytfannie. Oprósz Delikatem Knorr.

Krok 6

Ułóż plastry pomidora i por. Polej sosem śmietanowym i posyp resztą startego sera. Brytfannę z kiełbasą włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińska zupa z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej