Zapiekanka z białej kiełbasy i pora – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z białej kiełbasy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę wrzuć do lekko osolonego wrzątku, powinna tam pozostać przez około 20 minut.

Krok 2

Pomidory i pory umyj. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Pory pokrój i podgotuj w lekko osolonym wrzątku kilka minut.

Krok 3

Śmietanę zagotuj,dodaj Zasmażkę jasną Knrr cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, potem zdejmij aby sos ostygł.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce. Połowę dodaj wraz z jajkiem do masy śmietanowej. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kiełbasę ułóż w szklanej brytfannie. Oprósz Delikatem Knorr.

Krok 6

Ułóż plastry pomidora i por. Polej sosem śmietanowym i posyp resztą startego sera. Brytfannę z kiełbasą włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej