Zapiekanka z białej kiełbasy i pora – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z białej kiełbasy

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

4 sztuki

20 dekagramów

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę wrzuć do lekko osolonego wrzątku, powinna tam pozostać przez około 20 minut.

Krok 2

Pomidory i pory umyj. Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Pory pokrój i podgotuj w lekko osolonym wrzątku kilka minut.

Krok 3

Śmietanę zagotuj,dodaj Zasmażkę jasną Knrr cały czas mieszając. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, potem zdejmij aby sos ostygł.

Krok 4

Ser żółty zetrzyj na tarce. Połowę dodaj wraz z jajkiem do masy śmietanowej. Wszystko dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj.

Krok 5

Kiełbasę ułóż w szklanej brytfannie. Oprósz Delikatem Knorr.

Krok 6

Ułóż plastry pomidora i por. Polej sosem śmietanowym i posyp resztą startego sera. Brytfannę z kiełbasą włóż do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 220 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z białej kiełbasy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Cheeseburger
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej