Zapiekanka włoska

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

253

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tylko zobacz - zapiekanki możesz robić dosłownie ze wszystkiego, nawet z resztek. Tę potrawę nazwałem ZAPIEKANKĄ WŁOSKĄ, bo przygotowałem ją z pomidorów i bazylii. Ale równie dobrze mógłbym zrobić grecką, dodając nieco fety, albo niemiecką - z kiełbasą.

Krok 2

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Zrób sos: wymieszaj koncentrat z bulionem. Oczyść pieczarki, zdejmij skórkę z kapeluszy. Kapelusze i nóżki pokrój w plasterki. Posmaruj masłem naczynie do zapiekania. Na dnie ułóż ziemniaki, potem pomidory. Posól, popieprz, polej sosem. Posyp papryką, potem pieczarkami, na koniec serem. Zapiekaj, aż wierzch się przyrumieni. Posyp bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka włoska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Nadziewane bakłażany
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej